ph stupnica

Hoci by sa mohlo zdať, že citrusové plody by mali mať okysľujúci účinok na telo, kyselina citrónová, ktorú obsahujú má v skutočnosti alkalizačný efekt v systéme.

Všimnite si, že či je pôsobenie potraviny v tele kyslé alebo alkalické nemá nič spoločné so skutočným pH samotného pokrmu. Napríklad, citróny sú veľmi kyslé chuťovo, ale konečné pôsobenie je silne zásadité, takže citróny sú alkalické. Rovnako tak je mäso alkalické pred trávením, ale ponecháva veľmi kyslé zvyšky v tele, tak ako takmer všetky produkty živočíšneho pôvodu. Mäso je teda mimoriadne kyselinotvorné.

Alkalická ZELENINA
Lucerna
Mladý jačmeň
Zelená repa
Repa
Brokolica
Kapusta
Mrkva
Karfiol
Zeler
Mangold Zelený
Chlorella
Collard Greens
Uhorka
Púpava
Dulce
Jedlé kvety
Baklažán
Probiotické Rastliny
Cesnak
Zelené fazuľa
Zelený hrášok
Kale
Kaleráb
Šalát
Huby
Horčica
Baklažán
Cibuľa
Paštrnák (vysoko glykemický)
Hrášok
Korenie
Tekvica
Reďkovky
Kvaka
Morské Rastliny
Špenát, zelený
Spirulina
Klíčky
Sladké zemiaky
Paradajky
Žerucha
 

Alkalická ORIENTÁLNA ZELENINA
Daikon
Koreň púpavy
Kombu
Maitake
Nori
Reishi
shitake
Umeboši
Wakame

 

Alkalické OVOCIE
Jablko
Marhuľa
Avokádo
Banán (vysoko glykemický)
Bobule
Černice
Ananásový melón
Čerešne, višne
Kokos, čerstvý
Ríbezle
Ďatle, sušené
Figy, sušené
Hrozno
Grapefruit
Ananásový melón
Citrón
Limetka
Nektarinka
Pomaranč
Broskyňa
Hruška
Ananás
Hrozienka
Maliny
Rebarbora
Jahody
Mandarínka
Paradajka
Tropické ovocie
Umeboši Slivky
Vodný melón

 

Alkalické PROTEINY
Mandle
Gaštany
Proso
Tempeh (fermentovaný)
Tofu (fermentovaný)

Srvátkový proteínový prášok

 

Alkalické SLADIDLO

Stévia

 

Alkalické KORENIA A CHUŤOVÉ PRÍSADY
Chili korenie
Škorica
Kari
Zázvor
Byliny (všetky)
Miso
Horčica
Morská soľ

Tamari

 

Alkalizujúce OSTATNÉ
Alkalické Antioxidačné Vody
Jablčný ocot
Bee Pollen
Čerstvé ovocné šťavy
Zelené šťavy
Lecitín granule
Minerálka
Melasa
Probiotické kultúry
Kyslomliečne výrobky
Rastlinné šťavy

 

Alkalizujúce MINERÁLY
Vápnik: pH 12
Cézium: pH 14
Horčík: pH 9
Draslík: pH 14
Sodík: pH 14

Späť hore