Zoznam článkov
Hoci by sa mohlo zdať, že citrusové plody by mali mať okysľujúci účinok na telo, kyselina citrónová, ktorú obsahujú má v skutočnosti alkalizačný efekt v systéme.
Všimnite si, že či je pôsobenie potraviny v tele kyslé alebo alkalické nemá nič spoločné so skutočným pH samotného pokrmu. Napríklad, citróny sú veľmi kyslé chuťovo, ale konečné pôsobenie je silne zásadité, takže citróny sú alkalické. Rovnako tak je mäso alkalické pred trávením, ale ponecháva veľmi kyslé zvyšky v tele, tak ako takmer všetky produkty živočíšneho pôvodu. Mäso je teda mimoriadne kyselinotvorné.
Prekysľujúca ZELENINA
Špargľa
Kapusta rúžičková
Prekysľujúce OVOCIE
-
Prekysľujúce ORECHY A SEMENÁ
Kešu oriešky
Kokosový orech
Lieskové orechy
Para orechy
Píniové oriešky
Pistácie
Vlašské orechy
Prekysľujúce STRUKOVINY
Šošovica
Fazuľa biela
Fazuľa červená konzervovaná
Hrach
Prekysľujúce MLIEKO A MLIEČNE VÝROBKY
Jogurt
Kefír
Mlieko kyslé
Cmar
Smotana kyslá
Syr na krájanie
Ovčí syr
Plesňový syr
Tavené syry
Polotvrdý syr
Tvrdé syry
Zrejúce syry
Syrovátka
Tvaroh nízkotučný
Tvaroh polotučný
Tvaroh tučný
Prekysľujúce VAJCIA A CESTOVINY
Rezance celozrnné nevaječné
Rezance celozrnné vaječné
Rezance nevaječné
Rezance vaječné
Vajce celé
Vaječné bielko
Prekysľujúce RASTLINNÉ TUKY A OLEJE
-
Prekysľujúce ŽIVOČÍŠNE TUKY
-
Prekysľujúce RYBY A MORSKÉ PLODY
Garnáty
Halibut
Raky a Homáre
Langusta
Losos červený
Losos údený
Majtes filety
Morský jazyk
Mušle
Ostriež červený
Platesa
Pstruh
Pstruh údený
Treska svetlá
Treska škvrnitá
Úhor čerstvý
Úhor údený
Ustrice
Údený sleď
Prekysľujúce HYDINA A ZVERINA
Hus
Jeleň
Kačica
Králik
Morka
Kurča
Srna
Zajac
Prekysľujúce MÄSO A VNÚTORNOSTI
Hovädzia pečeň
Hovädzí jazyk
Hovädzie mäso
Jahňačie mäso
Telacia pečeň
Telací jazyk
Telacie mäso
Bravčová pečeň
Bravčový jazyk
Bravčové chudé mäso
Bravčové stredne tučné
Bravčové tučné
Prekysľujúce MÄSOVÉ VÝROBKY A ÚDENINY
Bavorská sekaná
Uerská saláma
Čajovka
Čajová pomazánka
Pečeňová saláma
Kabanos
Klobása
Lovecká saláma
Mäkká saláma
Trvanlivá saláma
Slanina prerastená
Špekáčiky
Šunka dusená
Šunka údená
Šunková saláma
Viedenské a iné pásrky
Prekysľujúce OBILNINY
Pohánka
Jačmeň (nie ZELENÝ JAČMEŇ)
Jačmenné krúpy
Krupica
Zelená bezlepková pšenica
Ovsené vločky
Pšenica
Pšeničné otruby
MUSLI
Ryža biela
Ryža Parboiled
Žito
Prekysľujúce CHLIEB A PEČIVO
Bagety, žemle a rohlíky
Bagety, žemle a rohlíky celozrnné
Chlieb celozrnný
Chlieb pšeničný
Chlieb toustový
Knackebrot