ph papierik Prehľad ph

Alkalickou (zásaditou) výživou a životným štýlom sa dá zbaviť nadváhy rýchlosťou, o ktorej by ste povedali že nie je možná (0.5 kg denne).
 Dá sa ňou predísť a zbaviť sa väčšiny známych chorôb vrátane rakoviny, sklerózy multiplex, reumy, žalúdočných vredov, astmy, alergií, migrény, menštruačných bolestí, impotencie, straty vlasov, akné, chrípky, nádchy ...
Dá sa výrazne spomaliť starnutie, odstrániť vrásky a ostať vitálny a zdravý do veľmi vysokého veku.

 

Pár štatistík (pre motiváciu)     

Nasledovné údaje sú z USA - najbohatšej a zároveň najchorľavejšej populácie na svete. Údaje predstavujú varovanie, kam sa ostatné rozvinuté krajiny (vrátane Slovenska) môžu dopracovať vďaka "modernému" spôsobu života (stres, prepracovanosť, káva, alkohol, fajčenie, Coca-Cola, hranolky, hamburgre, sladkosti, vyprážané mäso ...).

1 z 3 američanov má nadváhu, pred 10 rokmi to bol 1 zo 4.

1 z 9 američanov váži viac ako 115 kg.

Tempo nárastu obezity je dvojnásobne oproti roku 1960. Ak sa nič nezmení do roku 2040, budú všetci Američania obézni.

15% amerických detí je obéznych.

Obezita je druhou najčastejšou príčinou smrti z chorôb, ktorým sa dá predíst (obezita predchádza alkoholu, drogám, zbraniam a autonehodám dohromady).

Údaje v Európskej únii sú len o málo lepšie.

 

Pár klasických otázok a odpovedí:

Otázka: "Moj dedo jedol každý deň slaninu, klobásu, pil slivovicu a žil do 80tky."
 

Odpoveď: Dedo žil dlho vďaka tomu, ze celý život fyzicky pracoval, takže mal veľmi silný, robustný organizmus (nám od ťukania do klávesnice bicepsy nenarastú), aj na staré kolená sa staral o zvieratá a záhradu (fyzický pohyb rapídne eliminuje toxíny), jedol jedlo ktoré bolo pripravene doma, bez prísad a chemikálií, po 60tke začal mať už vážne problémy, ale žil do 80tky vďaka modernej medicíne, ktorá nás síce nevylieči (lebo sa nestará o zdroj nášho problému), ale udrží nás ako tak pri živote.



Otázka: "Potrebujeme naozaj ďalšiu diétu, nestači nám zdravý sedliacky rozum?"



Odpoveď: Niekedy si prajem, aby sme mali schopnosť analyzovat čuchom alebo chuťou, čo je pre nás dobré alebo zlé. Pravdepodobne sme túto schopnosť mali dávno v minulosti, ale sme ju stratili. Naša dnešná životospráva je výsledkom mentálneho programovania rodičmi, priateľmi, reklamnými firmami a societou, v ktorej žijeme. V sedemdesiatych rokoch trpeli na rakovinu a infarkt ludia po 60tke. Sennú nádchu som mal ako jediný na škole. Dnes sú choré na rakovinu a infarkty už aj deti a alergiou trpí každy tretí školák. Videl som prípad dvoch obéznych 10-ročných detí, ktoré dostali infarkt a prípad 20-ročného chalana, ktorý dostal infarkt a mal iba miernu nadváhu (nadváha je jeden faktor, stupeň kyseliny zo super-kyslých jedál je druhý faktor). Takže niečo robíme zle. Niekoľko príkladov "zdravého sedliackeho rozumu":

"jedno vajce denne je zdravé" - vajce (aj organické) obsahuje 38 miliónov patogénnych organizmov (baktérie, huby, plesne) a telu trvá v priemere 3 dni sa zbaviť všetkých problémov spôsobených konzumáciou jedného vajíčka.

"mlieko je dobré na kosti" - mlieko obsahuje kyselinu mliečnu. Kyselina (akákoľvek) je ničivá pre organizmus a aby ju telo neutralizovalo, používa vápnik z kostí. Mlieko je jedným zo zdrojov osteoporózy. Výrobcovia liekov na liečbu osteoporózy sú si toho dobre vedomí, preto podporuju mliekarenský priemysel.

"ovocný džús je zdravý" - ovocný džús (aj nesladený) predstavuje veľku koncentráciu cukru (fruktóza). Cukor (v akejkoľvek forme) sa metabolizuje v tele na alkohol. Alkohol v akomkoľvek množstve niči bunky a narúša biochemické procesy v tele. Ked vypijeme jeden pohár džúsu, imunitný systém je nefunkčný počas nasledujucich 2-3 hodín. Ovocný džús ma podobný efekt na organizmus ako slivovica, hruškovica alebo akýkoľvek iný alkohol.

"jedno deci vína denne je zdravé" - alkohol je ničivý v akomkoľvek množstve. Alkohol je čistý toxín. Je to odpadový produkt kvasiniek a baktérií, ktorý ničí bunky a nervove spojenia. Pečen ho metabolizuje na acetylaldehyd (neurotoxin). Pýtať sa, aké množstvo alkoholu je ešte zdravé je to isté, ako sa pýtat, aká dávka arzénu je ešte zdravá.

 

Otázka:

"Ako je možné, že tieto informácie nie sú zverejňované?"
 

Odpoveď: Okrem civlizačných návykov, v hre je aj veľmi silná potravinová a medikálna lobby. Nikto zo spomenutých kruhov nemá úprimný záujem na tom, aby sme boli zdraví. Zdraví ľudia sú pre biznis úplná katastrófa - zdraví ľudia nekonzumujú lieky a stravujú sa tak, že nakupujú veľmi nízke percento potravín, ktoré sa bežne predávaju v potravinovych obchodoch.

Jeden z mnohých príkladov:

Americké firmy sa veľa rokov pokúšali získať od agentúry pre lieky a potraviny licenciu na používanie a predaj aspartamu (aspartam sa dá lacno vyrobiť a draho predať). Všetky nezávislé výskumy potvrdili, že aspartam je neurotoxín, ktorý spôsobuje ničenie mozgových buniek, mozgové nádory a defekty novorodeniat. Napriek týmto faktom sa nakoniec podarilo agentúru pre lieky a potraviny podplatiť a získať licenciu. Dnes sa používa aspartam ako konzervačna látka a diétne sladidlo vo výrobkoch po celom svete (nepite diétnu Colu ani keby ste boli uprostred púšte).

 

Otázka: "Naši predkovia jedli mäso a pili mlieko tisíce rokov. Predsa sa nemohli mýliť?"
 

Odpoveď: Naši dávni predkovia zomierali v 50tke na týfus, mor a kiahne. Zomreli skôr, ako stihli ochorieť na rakovinu alebo dostať infarkt. Naviac naši dávni predkovia pracovali fyzicky po celý život a teda denne aktívne športovali, to sa dá len ťažko porovnať s našim dnešným životným štýlom. Existujú štatistiky z vojnového Polska, kde dramaticky poklesol výskyt rakoviny, infarktov, porážok a ďalších chorôb v čase, keď Polsko trpelo akútnym nedostatkom mäsa, mlieka, masla a vajičok. Navyše musíme vziať do úvahy fakt o koľko sa za posledných 20 rokov znížil obsah nutričných látok v zelenine a ovocí a o koľko sa vôbec znížil obsah zeleniny a ovocia v surovom stave v našich jedálničkoch!

 

Acid/Alkaline (kyslo/zásaditá) teória v kocke

pH stupnica je na meranie kyslosti tekutín (pH = potential hydrogen)

pH stupnica:

0.0 = maximálna kyselina (akumulátor z auta)

7.0 = neutrálna úroveň (voda)

14.0 = maximálna zásada.

Krv je mierne alkalická s hodnotou 7.365 pH.

Ak pH krvi klesne čo len o 0.1 pH, telo zomiera, nakoľko celý bio-elektrický systém prestáva fungovať!

Vzhľadom na to, že je táto hodnota pre ľudsky organizmus takto kritická, telo sa ju snaží udržať za akúkoľvek cenu.

Problémom je, že väčšina jedál ktoré konzumujeme a nápojov ktoré pijeme je kyslá - na pH stupnici hlboko pod 7.0 pH (mäso, cukor, mliečne výrobky, biele pečivo).

Okrem kyslých jedál a kyslých nápojov, naše telo je vystavené ďalším kyselinám, ktoré sú produktom našich myšlienok a biologickej funkcie našich vnútorných orgánov.

Aby telo dokázalo zdravo fungovať, musia sa kyseliny z tela vylučovať - potením, dýchaním, močením, stolicou. Aby sme eliminovali množstvo kyseliny v tele na minimum, musíme konzumovať potraviny, ktoré po strávení zanechávajú v organizme nie kyslý ale alkalický odpad. V prípade jedla je to zelenina, v prípade nápojov je to zásaditá voda.

Kedže ľudia jedia veľmi málo zeleniny, nepijú dostatok vody, a už vôbec nie alkalickej, necvičia a nesprávne dýchajú, telo zaplavia kyseliny a začne zlyhávať. Výsledkom je v lepšom prípade chronická únava, depresie a nervozita. V horšom prípade rakovina, strata pamäte, časte infekcie.

 

Krátky hororový príbeh:

V McDonald-e si dáme hamburger v bielej žemli, hranolky, Coca-Colu a kávu - kombinácia jedál, ktorá predstavuje čistu kyselinu. Po tráviacom procese sa kyselina dostáva do krvi. Ak by náš organizmus nemal ochranný systém, pribeh by pokračoval asi takto:

Kyselina by vypálila diery do našich žíl a došlo by k vnútornému krvácaniu.

Hladina pH v krvi by klesla pod normálnu hodnotu, čo by spôsobilo vypínanie nervového systému. pH hladina ovplyvňuje elektrickú vodivosť nervov. pH pokles vyvolá ten istý efekt, aký vyvolá prestrihutie telefónneho vedenia. Naše srdce by sa zastavilo a začali by sme umierať v celkom neestetických kŕčoch. Vojenské bio-zbrane fungujú na podobných princípoch.

Naša životnosť by bola približne 2 hodiny!

Ale keďže dnes je naš šťastný deň a naše telo ma vybudovaný ochranný systém, celý pribeh bude pokračovať nasledovne:

Telo vytvorí tukové bunky, do ktorých uloží kyselinu a tak ju odizoluje od ostatného okolia. Obezita nie je problémom tuku v tele. Obezita je problémom kyseliny v tele! Nadváhu máme preto, lebo jeme kyslé potraviny! Ak chceme zhodit nadváhu, musime sa alkalizovat!

Telo vyprodukuje veľké množstvo cholesterolu, ktorý pôsobí ako ochranná vrstva proti kyseline na stenách zíl. Ak jeme neustále len kyslú potravu, ochranná vrstva je stále hrubšia a hrubšia, čo v konečnom dôsledku spôsobí upchatie ciev a telo je vystavené riziku vzniku infarktu.

Napriek týmto ochranným krokom, telo ešte stále potrebuje neutralizovat kyselinu v krvi. Čo telo urobí je, že si berie na svoju ochranu vápnik z kostí. Vápnik je silne alkalický a tak dokaže neutralizovať kyselinu v tele. Výsledkom tejto ochrannej reakcie organizmu sú však redšie kosti (osteoporóza).

Tráviaci proces kyslej potravy je veľmi eneregeticky náročný. Náš biosystém použije na trávenie všetky energetické rezervy, čo následne vyvoláva únavu a po jedle máme tendenciu zaspať.

 

Rakovina:

Kyselina v našich telesných tekutinách (nielen v krvi) drázdi okolité bunky, vyvádza ich z rovnováhy. Bunky su naprogramované adaptovať sa na meniace sa prostredie. Keďže však bunky nemajú program na kyslé prostredie, začnú improvizovať. Bunka ma 3 možnosti ako zvládnuť kyslé prostredie:

zoslabnúť - my zoslabneme, nemáme energiu, ochorieme

zomrieť - spolu s nami

bojovať o prežitie v kyseline a mutovat / transformovat sa na iny druh bunky odolnej voči kyseline - dostaneme rakovinu.

 

Boj s rakovinou:

Musime sa alkalizovať (zelenina, zásaditá voda, čo najmenej kyslých jedál, pozitívne emócie)! Rakovina nedokáže prežiť v alkalickom prostredí!

Naše telo vie vytvoriť rakovinu a vie sa jej aj zbaviť!

Ak je naše vnútorné prostredie alkalické, rakovinové bunky sa dokážu transformovať späť na normálne bunky!

Treba používat sódu bikarbónu na alkalizáciu vody (1/2 kávovej lyžičky na 1 liter vody). Sóda bikarbóna je extrémne alkalická. Existuje francúzska lekárska štúdia, podľa ktorej sa lieči rakovina len použitím sódy bikarbóny.

Hydratácia je extrémne dôležitá. Ideálne je sa prepracovať postupne až k množstvu 1 liter vody na každých 15 kg telesnej váhy. Ideálna voda - filtrovaná, alkalická (pH = 9.5), negativne nabitá (-250mV ORP), štrukturovaná (max 6 molekúl) (www.snyderhealth.com/water_ionizers). Negatívne nabitá, štrukturovaná voda je extrémne detoxikačná na bunečnej úrovni.

Veľmi dôležitá pri liečeni rakoviny (a akejkoľvek inej choroby) je psychika. Negatívne myšlienky (strach, smútok, depresia, hnev) generujú viac kyseliny v organizme ako kyslé jedlo a nápoje. Musime urobiť všetko preto, aby sme boli sťastní 24 hodin denne.

Je potrebné: vyhýbať sa negatívnym ľuďom a negatívnemu prostrediu, relaxovat, vážiť si a mať rád sám sebameditovať, hľadať svoju spiritualitu, smiať sa, pozerať len komédie, nájsť si zmysel života - mať niekoho rád, pomáhať iným ľuďom, kúpiť si psa, ...

Zelenina liečiaca rakovinu (najúčinnejšie prvé): avokádo, brokolica, paradajky, cvikla, cesnak, kapusta (čerstvá), sójové výhonky, zázvor, mrkva, zeler, petržlen, karfiol, cibuľa, ľanové semená, paprika, kel.

Veľmi účinná je konzumácia akýchkoľvek výhonkov a klíčkov. Najúčinnejšia je však šťava z mladej zelenej pšenice (okolo 10 cm výhonky). 

Podporné pripravky:
Oleje: Omega 3-6-9 olej (kombinácia rybieho, ľanového oleja a oleja z brutnaka lekárskeho), rybí olej, za studena lisovaný panenský olivovy olej, avokádový olej, ľanový olej, konopný olej, olej z brutnaka lekárskeho - môžete vypiť alebo pridať do šalátov az 100 - 150 ml týchto olejov denne.
Vitamíny: C, Calcium, E, D (choďťe na slnko)
Minerály: selén
Vzácne kovy (v tekutej forme): zlato, gálium, osmium, paládium, platina, ruthenium

Vnutorná očista: 3 - 10 dní tekutá a vymixovaná surová zelenina. Polievky, omáčky alebo džúsy zo surovej zeleniny, super-zelené nápoje, oleje, minerály, vitamíny. Výplach čriev (klystír) - v črevách môžu byť usadeniny staré niekoľko rokov.

Veľmi dôležité je vyhybať sa všetkým zvieracím proteínom okrem rýb, mrazeným a konzervovaným potravinám a všetkým jedlám, ktoré obsahujú chemické príchute a prísady.

 

Alkalický životný štýl - veľmi zjednodušený návod

Niekoľko najdôležitejších zásad na úvod:

Piť pohár alkalickej filtrovanej vody každú hodinu.

Jesť surovú zeleninu s každým jedlom.

Vylúčiť z jedálníčka všetky zvieracie proteíny okrem rýb (mäso, mlieko, syry, vajíčka...).

Najväčšie jedlo dňa je obed a nie večera.

Večer jest čo najmenej a len zeleninu.

Vyhýbať sa sladeným nápojom, bublinkovým nápojom, umelým sladidlám, káve a alkoholu.

Vyhýbať sa chemikáliám v potravinách.

Cvičiť, pohybovať sa, športovať, dýchať.

Snaziť sa byť veselý, smiať sa, zabávať sa.

Relaxovať, spomaliť, dať si prestávku, nájsť si koníček.

 

1 Jedlo 

Alkalické (zásadité) potraviny

3/4 stravy mé byť alkalická - čerstvá, alebo ľahko dusená zelenina.

1/4 môže byť mierne kyslá - ne-pšenicné chleby (bez kvasníc) a cestoviny, strukoviny, orechy, semená, ryby, tofu

Stolica - je jeden z mála signálov o našom zdraví. Je nutné mať stolicu každý deň. Mat pravidelnú stolicu je kritické pre detoxikáciu nášho systému. Ideálna stolica: bledo-hnedá, konzistencia zubnej pasty, 10 - 15 cm dlhá, pomaly padá na dno, málo plynov, slabý zápach. Nesprávna stolica: tmavo-hnedá, tvrdá ako kameň, rozsekaná na kúsky, nie každý deň - znamená že je človek dehydrovaný a nemá dosť vlákniny (zelenina). Tekutá stolica a smrtiaci zápach znamená, že je telo toxické a prekyslené.

Každý živý organizmus funguje na báze bio-elektrických impulzov s určitou frekvenciou, ktorá sa už dnes dá merať. Čim vyššia frekvencia, tým vyššia životná energia. Pozrite si na internete Kirlianovu fotografiu
- fotografie energetického poľa rastlín, ľudí a živočíchov. 

Priemerný zdravý orgán ma energiu cca 70 MHz, super-zelené nápoje 150 - 400 MHz, zelenina 70 - 90 MHz, rakovina 30 MHz, hamburger 5 MHz, čokoláda 3 MHz. Smrť začína na hranici približne 20 MHz. Ak chceme mat viac energie a zdravia, musíme jesť jedlá s vysokou frekvenciou (čerstvá zelenina, výhonky, klíčky).

 

3-5 MHz - hamburger, čokoláda, koláče, cukrovinky 

20 MHz - frekvencia organizmu tesne po smrti

30 MHz - rakovina - vyprážaná strava

50 MHz - varená strava

70 MHz - energetická úroveň zdravého organizmu

80 MHz - čerstvá zelenina

90 MHz - klíčky, zelené žito

150 MHz a viac - super-zelené nápoje (nápoj zo sušenej trávy)

Konzumovať stravu s nízkou energiou a čakať, že naše telo bude zdravé a energické, je rovnako nezmyselné ako chcieť, aby drahé auto s výborným motorom fungovalo na najlacnejši benzín, do ktorého priebežne sypeme piesok.

ZELENINA - surová, čerstvá zelenina dopestovaná bez použitia pesticídov.

OLEJ - Dobré oleje (vhodné na konzuméciu) - za studena lisované - olivový olej, avokádový olej, olej z ľanových a konopných semien, rybí olej - sú nevyhnutné pre telo rovnako ako motorový olej pre hladký chod auta. Dobrý olej - pomáha budovať nové bunky, znižuje cukrovku, eliminuje kyseliny v tele (čo v konečnom dôsledku spôsobuje chudnutie), zabraňuje vzniku rakoviny, zvyšuje vnútornú energiu, premázava kĺby a pomáha s vyprazdňovanim.
Zlé oleje (nevhodné na konzumáciu) - tepelne spracované - slnečnicový, repkový olej, canola olej. Je potrebné vylúčiť konzumáciu oleja, ktorý prechádza tepelným spracovaním.

Ak pri príprave jedla potrebujeme vyprážať, použijeme kokosový olej, ktorý sa vplyvom tepla nemení na jed!

Každé ráno si treba dať 1-5 polievkových lyžíc oleja omega 3-6-9 (jeden z nich je rybí olej), ktorý eliminuje rakovinové buňky, znižuje krvný tlak, znižuje cholesterol, znižuje riziko infarktu, zabraňuje reume, zlepšuje kvalitu vlasov, kože a nechtov. Rybi olej - reparuje mozgové buňky, znižuje depresiu, zlepšuje pamäť, zvyšuje výkon mozgu.

KLÍČKY a VÝHONKY - majú extrémnu úroveň energie a vitamínov. Najlepšie sú: žerucha, fazuľa mungo, cícer, šošovica, sója.

Príprava klíčkov doma - čisté strukoviny alebo semená dáme do zaváraninového pohára, zalejme filtrovanou vodou a necháme namočené cez noc. Po 12 hodinách vodu zlejeme a pohár prikryjeme gázou. Semená preplachujeme viackrát denne a vždy veľmi dobre zlejeme vodu, aby nedošlo ku kvaseniu a nevznikala pleseň. Strukoviny sú chutné uz po 24 hodinách. Aké dlhé klíčky chceme konzumovať je na nás.

SOĽ - soli môžeme jesť koľko chceme (obmedzovanie soli je omyl). Je však potrebné používať morskú soľ, určite nie jodidovanú. Naše telo je slané - krv, pot, slzy, vnútorné tekutiny. Telo vylučuje soľ, takže ju musíme telu zas vrátiť. Obmedzovaním soli sa dajú vyvolať niektoré choroby. Bežná kuchynská soľ obsahuje chemické prísady, ktoré sú extrémne škodlivé, preto vznikol mýtus o škodlivej konzumácii soli.

Minerály a vitamíny - aby mal človek dostatok minerálov a vitamínov, treba kombinovať rôzne druhy zeleniny, strukovín, semien a orechov. Je potrebné konzumovať ryby 2 x týždenne.

Treba úplne vylúčiť dresingy a ocot - je to čistá kyselina. Ak chceme dresing na šalát, urobíme si vlastný: olivový olej, sezamové semiačka, bazalka, korenie, citrón (je alkalicky). Vínny ocot ma pH 2.9 čo je 13000 krát viac kyslé ako voda.

CUKOR - druhá najsilnejšia kyselina po octe je cukor (kyselinotvorný). Musíme sa vyhýbať cukru ako sa len dá. Naše telo nepotrebuje cukor na výrobu energie. Cukor je fermentovaný na acetylaldehyd (neurotoxín), kyselinu mliečnu (rozkladá bunky) a alkohol (ničí bunky).

PŠENICA - má veľmi vysoký obsah cukru, vysoký obsah gluténu a bola toľkokrát geneticky modifikovaná za posledných par tisíc rokov, že je veľmi ťažko stráviteľná. Doporučiť sa dá len špaldová pšenica (spelt - triticum spelta) a kamut.

KVASNICE - podporujú množenie kvasiniek, húb a plesní v organizme. Všetky tieto organizmy majú odpadové produkty, ktoré su silno toxické.

NAJLEPŠIE ALKALICKÉ JEDLÁ (najlepšie prvé):
- výhonky a klíčky
zelenina: uhorka, špenát, brokolica, šalát, kel, kapusta, cvikla, mrkva, paprika, reďkovka, karfiol
- ryby

ovocie: len avokádo, rajčiny, grepfruit, citrón a limetka (citrón je alkalický aj keď chutí kyslo). Ostatné ovocie je príliš sladké a metabolizuje sa na kyselinu. Nepotrebujeme konzumovať sladké ovocie kvôli vitamínom. Zelenina má všetky vitamíny, ktoré potrebujeme 
- strukoviny: cícer, sója, fazuľa, hrach, šošovica
- semená (namočené vo vode cez noc):  slnečnicové, dyňové 
- orechy (namočené vo vode cez noc): mandle, lieskové orechy (nevhodné sú kešu orechy a arašídy - arašídy nie sú orechy a sú toxické)
- tofu (sójový syr)
- chlieb - ne-pšeničné chleby (bez kvasníc) a ne-pšeničné cestoviny
- ryža (divoká, alebo basmati) (zemiaky a normálna ryža obsahuju príliš veľa cukru)

 

NAJHORŠIE KYSLÉ JEDLÁ (najhoršie prvé):
- instanté jedlá, akékoľvek jedlo s prísadou glutamanu sodného (instantné polievky, Vegeta), mäsové výrobky, pokrmy obsahujúce umelé sladidlá (glutaman sodný - neurotoxín, karcinogén)
- ocot, dresingy
- fast food (McDonald)
- mäso: (hovädzie, telacie, bravčové, kuracie, morčacie, kačacie, husacie, kozie, zajačie, divina) a vajíčka
- mlieko a mliečne výrobky: jogurty, syry, maslo
- cukor, sladkosti, čokoláda
- hríby, kukurica, arašídy - obsahujú toxíny, plesne, huby a sú karcinogénne
- fermentované produkty: sójová omáčka, ocot, majonéza, nakladané uhorky, kyslá kapusta, horčica, kečup, dresingy - su veľmi kyslé a fermentované pomocou plesní
- kvasnice
- produkty zo sójového mäsa - sú často chemicky upravené, toxické
- čokoľvek konzervované alebo nakladané.

Chuť na sladké, ktorej sa je obtiažne zbaviť hlavne v čase prechodu z bežnej stravy na alkalickú, pomôže zahnať preparát - sušené mladé sójové klíčky - SuperSoy Sprouts. Ďalšou možnosťou je konzumácia granulovaného sójového lecitínu.

AK SME CHORÍ: (chrípka, nádcha, angína, nevolnosť) - je potrebné úplne vylúčiť kyslé jedlá a obzvlášť živočíšne produkty. Vylúčiť tiež ťažko strávitelné produkty - orechy, strukoviny, sóju, tofu, ale aj výrobky z pšenice a kvasníc. Treba jesť len zeleninu a piť čistú vodu.

 

2 Voda

70% nášho tela predstavuje voda. Voda je nevyhnutná na detoxikáciu a normálne fungovanie buniek. Hydratáciou dokážeme zahnať hlad a chudnúť, nakoľko vďaka vode telo začne vyplavovať toxíny z tukových buniek a redukovať ich počet.

Ideálna denná konzumacia vody je 3 - 5 litrov alkalickej filtrovanej vody (1 liter na každých 15 kg telesnej váhy). Ak sme nikdy nepili takéto množstvá vody, treba začať pomaly (1 liter a viac). Náš systém sa musí na zvýšenú konzumáciu vody adaptovať. Treba piť šálku vody každú hodinu, aby sme nepreťažili svoj biosystém. Zo začiatku budeme veľa močiť, lebo naše telo sa začne zbavovať toxínov. Neskôr sa dajú zvládnuť 4 litre vody denne aj bez častého močenia.

Vodu treba alkalizovať na pH > 7.0 tým, že pridáme 1/2 kávovej lyžicky sódy bikarbóny na 1 liter filtrovanej vody! Netreba sa báť sódy bikarbóny. Naše ústa, žalúdok a pankreas vyrábaju sódu bikarbonu denne na trávenie potravy a neutralizaciu kyselín z jedla.

Ak sme veľmi toxickí (jeme prevažne kyslé jedlá, pijeme veľmi málo vody), detoxikáciu začíname s malými množstvami vody a malými množstvami sódy bikarbony! Ak sa naše telo detoxikuje príliš rýchlo, môžeme mať vedľajšie (dočasné) efekty - bolesti hlavy, hnačka, vyrážky.

Ak vodu kupujeme, potom musí byť bez bublín a musí mať pH > 7.0. Ak sa pH vody neuvádza, treba urobiť meranie pH papierom. Najlepšia bežne dostupná alkalická voda: Fatra, Evian, Fiji.

Voda, ktorú používame doma na varenie, pitie a osobnú hygienu, musi byť filtrovaná kvalitným filtrovacím systémom. Vhodné je tiež mať filter na sprche a vo vani pretože cez zohriatu kožu a vdychovaním vodnej pary absorbujeme všetky toxíny z vody. Voda z vodovodu obsahuje množstvo toxických látok - chlór, baktérie, ťažké kovy, nečistoty, antibiotiká z odpadových vôd. 

 

IDEÁLNA VODA:

Filtrovaná: zbavená všetkých škodlivín.

Alkalická: 9.5 pH a viac.

Negatívne nabitá: -250mV (ORP - Oxidačne-redukčný potenciál). Negatívny ORP má blahodárne účinky na organizmus - revitalizácia, zníženie oxidácie (korózie, starnutia) buniek.

Štrukturovaná: zhluk atómov vody je čo najmenší (5 - 6 molekúl). Takto štrukturovaná voda prechádza cez steny buniek oveľa ľahšie, takže je silne hydratačná a detoxikačná. Telo dokáže využiť až 90% štrukturovanej vody v porovnaní s 30% u bežnej vody (zhluk 20 molekúl).

Na negatívny náboj a štrukturovanie treba špeciálny prístroj (www.snyderhealth.com/water_ionizers).

Moč - ak je tmavožltý a zapácha, znamená to, že je telo dehydrované. Moč by mal byť bledožltý s minimálnym zápachom.

Meranie pH - ak chceme vedieť hodnotu pH svojich telesných tekutín, zmeriame si pH svojho moču lakmusovým papierom. Ranný moč reprezentuje pH našich vnútrotelesných tekutín vrátane vnútrobunkovej tekutiny. Ideálna hodnota pH nášho ranného moču by mala byť 7.2 pH a vyššie. Ak je hodnota nižšia, treba sa alkalizovať.

Existujú špeciálne prípravky - kvapky na alkalizáciu vody: Prime pH, AlkaVision Plasma pH.

Silný pozitívny účinok pri alkalizácii a naberaní energie ma nápoj zo sušených trav - Super Greens - 1 čajová lyžička na 1 liter filtrovanej vody.

Raz za deň (zvlášť keď je nám zle od žalúdka) si treba dať do vody špeciálnu hlinu (typ bentonit, smecta). Hlina má extrémnu absorpčnú schopnosť, takže naviaže na seba toxíny z čriev a telo ich vylúči.

Výborný je tiež tekutý chlorofyl - zvlášť v prípade chudokrvnosti alebo ak sme chorí. Cholorfyl sa v tele metabolizuje na červené krvinky (aj preto treba jesť čo najviac surovej zelenej zeleniny).

 

NAJLEPŠIE NÁPOJE (najlepšie prvé):
- filtrovaná, alkalická, negatívne nabitá, štrukturovaná voda
- prírodná alkalická minerálna voda bez bublín

NAJHORŠIE NÁPOJE (najhoršie prvé):
- mlieko
- alkohol
- sladené nealkoholické nápoje - Coca Cola, Pepsi...
- energetické nápoje - Red Bull, ...
- káva (s kofeínom, bez kofeínu)
- čierny čaj
- perlivá minerálna voda
- ovocný džús (nie fresh)

Káva má pH 4.2 - je približne 700 krát kyslejšia ako voda.
Coca-Cola má pH 2.5 a je 50,000 krát kyslejšia ako voda.
Na neutralizáciu 1 pohára Coca-Coly je potrebné vypiť 32 pohárov alkalickej vody.

 

3 Zvieracie proteíny

Večná otázka - Sú ľudia mäsožravci?


Stavba tela mäsožravca:

Nemá stoličky, len špicaté zuby stavané na odtrhnutie mäsa.

Nevie žuť, lebo sa mu sánka pohybuje len hore, dolu a nie do strán (pes len odkusne a prehltne).

Má pazúry na pridržanie koristi.

Tenké črevo má krátke, lebo mäso je veľmi toxické a musí sa vylúčiť čo najskôr.

Spí 12 - 16 hodín denne, lebo spotrebuje všetku energiu na spracovanie proteínov.

Má psychologické nutkanie loviť.

 

Stavba tela bylinožravca (teda aj človeka):

Má stoličky na drvenie rastlín.

Vie žuť, sánka sa pohybuje aj do strán.

Nemá pazúry.

Tenké črevo má dlhé - na pomalé spracovanie všetkých živín z rastlín.

Spí 6-8 hodín denne.

Má psychologické nutkanie odtrhnúť zeleninu alebo ovocie.

 

Jediný zvierací proteín bez negatívnych účinkov na ľudský organizmus je ryba (nie z konzerv).

Mäso - kuracie, morčacie, hovädzie alebo bravčové mäso, ktoré je možné kúpiť v obchodoch, je plné hormónov, steroidov a antibiotík. Len pre zaujímavosť: polovica svetovej produkcie antibiotík končí v kravách a ošípaných. Hovädzie mäso v obchodoch je dofarbené na červeno, aby vyzeralo lepšie. Kuracie prsia sú chemicky bielené, aby vyzerali belšie. Kurence sa kŕmia arzénom, lebo zabíja parazity a zabraňuje chorobám. Mlieko obsahuje steroidy, rastové hormóny, antibiotiká a stresové hormóny.

Šalát obsahuje v priemere 50 mikroorganizmov, klobása 500 000 000 (baktérie, kvasinky, pleseň)!

Kvôli vitamínu B12 je treba jesť 2 krát do týždňa ryby. V prípade, že nekonzumujeme ryby, treba brať doplnky výživy prírodnej formy.

Mlieko - mlieko je jedlo, nie nápoj! Mlieko nie je určené pre ľudí! Mlieko je nastavené na žaludočný systém telaťa, aby pribralo za pár týždňov 100 kg. Mlieko vytvára toxický povlak na všetkých slizniciach - nosom počínajúc a hrubým črevom končiac. Mlieko spôsobuje dýchacie problémy, alergie a astmu. Väčšina ľudí nevie spracovať laktózu. Laktóza sa transformuje na kyselinu mliečnu, ktorá spôsobuje zápaly svalov a kĺbov (reuma). Aby telo neutralizovalo kyselinu mliečnu, použije vápnik z kostí - mlieko spôsobuje osteoporózu (www.notmilk.com). Výrobcovia liekov na osteoporózu to dobre vedia, preto podporujú mliekarensky priemysel.

 

Z bežnej stravy je potrebné vylúčiť najmä:

Bravčové mäso - ošípané nemajú lymfatický systém, všetky jedy ostávajú v mäse.

Kuracie mäso - kurence nemajú močový systém, moč ostáva v mäse (preto je také šťavnaté).

Vajíčka - 1 vajíčko má 38 000 000 patologických organizmov (baktérie, plesne, huby, kvasinky), telu trvá 3 dni sa zbaviť toxínov z jedného vajíčka.

 

Zdroj proteínov (bielkovín):
Ryby
Strukoviny: sója, fazuľa, hrach, šošovica, tofu
Zelenina: brokolica, mrkva, kapusta, karfiol, uhorka, paradajky, zemiaky, kel, šalát, špenát
Ovocie: avokádo
Orechy: mandle, lieskové orechy
Semená: slnečnicové, sezamové

Zdroj vápnika:

Ryby, sezamové semená, kel, mandle, sója, petržlen, cícer, červená fazuľa, brokolica

AK SME CHORÍ (chrípka, nádcha, angína, nevolnosť) - treba vysadiť všetky živočíšne proteiny vrátane rýb, masla, zmrzliny!

 

4 Správne kombinácie jedál

Proteíny sa neznášaju so škrobmi! Inymi slovami-
Proteíny (ryby) jeme len so zeleninou
Škroby (ryža, nekvasený chlieb, cestoviny) jeme len so zeleninou
Dôvod:
Žalúdok používa iné enzýmy na škroby a iné na proteíny. Ak jeme proteíny so škrobmi, žalúdok uvoľní oba enzýmy naraz a tie sa navzájom neutralizujú. Strava ostane veľmi dlho v žalúdku nestrávená a toxíny z kvasenia otrávia celý organizmus. Ked zjeme rezeň s ryžou citime sa svieži alebo unavený?

OVOCIE sa neznáša so žiadnym iným jedlom! Ovocie treba jesť na prázdny žalúdok (strávi sa za 30 min). Ak sa ovocie stretne s čímkoľvek v žalúdku, začne kvasiť a kvasne produkty otrávia organizmus.

 

Načasovanie jedla:

Tráviaci systém nepracuje po celý deň rovnako.
RÁNO: jeme niečo ľahké, lebo žalúdok sa len začal rozbiehať - nekvasený chlieb, ryža, zelenina, polievka. Žiadne proteíny.
OBED: Žalúdok beží na plný výkon od 10 do 15 hodiny. Môžeme jesť ťažšie jedlá - ryby, tofu, cestoviny, strukoviny, sója.


NAŠE HLAVNÉ JEDLO DŇA JE OBED A NIE VEČERA !!! NAJVIAC SA PRIBERÁ Z ŤAŽKEJ VEČERE!!!


VEČER: Žalúdok sa začína postupne vypínat okolo 18 - 20 hodiny. Ak jeme niečo neskôr, ostane to v žalúdku nestrávené až do rána a kvasenie otrávi naš organizmus. Je dobré zjesť niečo malé okolo 17 hodiny, aby sme večer neboli extrémne hladní. Na večeru jeme len zeleninu, alebo niečo veľmi ľahké. Treba sa vyhýbať proteínom a čomukoľvek, čo obsahuje cukor.
PRESTÁVKA MEDZI JEDLAMI: Žalúdok potrebuje 2 - 3 hodiny na spracovanie jedla bez vyrušovania. Ak zjeme niečo medzi jedlami, tráviaci proces sa poruší a vytvorí sa prebytočne množstvo kyselín v žalúdku.

Neprejedať sa! Žalúdok potrebuje 1/3 svojho priestoru na miešanie a spracovanie jedla. Ak sa prejeme, žalúdok bude vystresovaný z napätia a nedostatku priestoru. Spracovanie jedla sa rapídne spomalí a jedlo sa prílišným kvasením stane toxickým.

Spánok - treba ísť do postele pred polnocou, spať 7 - 8 hodín. Naše telo je nastavené na údržbu, čistenie a detoxikáciu od polnoci do 3 hodiny rannej. Ak v tom čase nespíme, ráno sa zobudíme unavení (stále sme toxickí z predošlého dňa, lebo údržba neprebehla).

 

5 Pozitívne emócie

Negatívne myšlienky (strach, hnev, depresia) generujú viac kyselín ako akékoľvek jedlo! Rakovina, alergie, astma, mozgové poruchy, reuma - sú často výsledkom negatívnych emocií!

Aby sme boli zdraví, musíme nájst duševnú rovnováhu. Výborne sú meditácie, jóga, masáže, mentálny tréning.

Ako prerušiť svoje deštruktívne myšlienkové pochody?
Deštruktívny program: Ľahko sa nahnevám, keď so mnou niekto nesúhlasí.
Prerušenie programu: Keď začnem cítiť, že som nahnevaný, 3 krát sa zhlboka nadýchnem a spomeniem si na 3 veci, za ktoré som vo svojom živote vďačný.

Relaxačné techniky - hlboké a pomalé dýchanie, silou vôle si uvolniť svaly, špeciálne brušné svaly a svaly na tvári. Zatvoriť oči a predstaviť si seba na nejakom pokojnom mieste - na pláži, vo vani s horúcou vodou.

Napísať si zoznam vecí, ktoré ma robia šťastným(nou). Spomenuť si na staré koníčky, športy, obľúbené miesta.

Pozerať komédie, pozitívne filmy, počúvať dobrú hudbu, smiať sa, spievať si, tancovať, robiť aeróbne športy - vytvárajú endorfíny (hormón šťastia).

Spýtať sa sám seba: "Bude táto situácia mať nejaký význam o rok?", "Môžem sa niečo naučiť z tejto situácie?"

 

6 Chemikálie

Treba si vždy pozorne prečítať etikety na každej potravine z obchodu, ktorú dávame do úst (rovnako treba postupovať v prípade nápojov, žuvačiek, zubnej pasty).
Pomôcka: Ak nevieme vysloviť slovo na nálepke, tak to nejedzme!

Vyhýbať sa všetkému chemickému, všetkému čo nevyrástlo v prírode.

Vyhýbať sa chemicky upraveným potravinám: instantné jedlá, instantné polievky, spracované mäso (klobásy, párky, salámy), konzervované potraviny.

Snažiť sa priblížiť čo najviac k prírode: zelenina, voda, strukoviny, ryby.

AK SME CHORÍ (chrípka, nádcha, angína, nevolnosť) - chemikálie z jedál ako cukríky, čokoláda, chipsy, keksy, kolače, zmrzlina zvyšujú stres v našom organizme. Doba regenerácie z choroby môže byť 3 - 5 krát dlhšia.

 

7 Umelé sladidlá

Jednoduché pravidlo: NEPOUŽIVAŤ UMELÉ SLADIDLÁ ZA ŽIADNYCH OKOLNOSTÍ!

Treba sledovať etikety s nápismi "Light", "Sugar-free", "Bez cukru" - či používajú umelé sladidlá!
Takmer každá žuvačka a instantné jedlo obsahuje Aspartam!

V prípade diabetikov - treba používať stéviu ako náhradu cukru - je to rastlinná náhrada cukru bez vedľajších efektov. 

Choroby z umelých sladidel:
- Defekty narodených detí.
- Mozgové nádory, mozgové poruchy (záchvaty, Parkinson, Alzheimer).
- Priberanie na váhe - ľudia používajú umelé sladidlá, aby zhodili váhu a kulturisti používajú umelé sladidlá, aby pribrali na váhe (to druhé je pravda).

Aspartam bol na zozname bojových látok Pentagónu, pretože je to neurotoxín.
V Japonsku sú po 30 ročnom výskume všetky umelé sladidlá zakázané. Všetky okrem stévie.

Umelé sladidlá (chemikália / produkt):
- Aspartame (Nutrasweet, Equal)
- Sucralose (Splenda)
- Sacharin
(www.sweetpoison.com)

 

8 Dýchanie

Jogíni tvrdia, že máme pridelený určitý počet nádychov na celý život. Ak dýchame pomalšie, budeme žiť dlhšie (je to dobrá pomôcka na zapamätanie a motiváciu).

Správne dýchanie: Plný nádych do celých pľúc, brucho sa musí pohybovať, 2 - 3 sekundy nádych, 3 - 4 sekundy výdych.

Dýchanie pre zvýšenie energie: 4 prudké nádychy cez nos, 4 prudké výdychy cez ústa.

Hlboký výdych odvádza toxíny z krvi, hlboký vdych okysličuje krv.

AK NEDÝCHAME ZHLBOKA A DO BRUŠNEJ OBLASTI: Zažívanie sa spomalí, posúvanie jedla cez tráviaci trakt sa spomalí. Jedlo sa nemôže úplne absorbovať, stáva sa príliš toxickým od zažívacích štiav. Plytké dýchanie spôsobuje tiež: únavu, bolesti v hrudníku, žalúdočné problémy, studené a necitlivé ruky.

AK DÝCHAME ZHLBOKA A DO BRUŠNEJ OBLASTI: Jedlo sa absorbuje rýchlo a úplne (bezo zvyšku), nespôsobuje kyselinu a ukladanie tukov, masíruje vnútorné orgány, zvyšuje rýchlosť trávenia, výrazne zlepšuje vyprázdňovanie. Zvyšuje sa vnútorná energia a výkon mozgu.

 

9 Cvičenie

Jedy z nášho tela sú zhromažďované v lymfatickom systéme. Problémom lymfatického systému je, že nemá pumpu. Pumpou sú naše svaly - jedy z nášho tela sú vylučované len ak sa pohybujeme a namáhame svaly.

Ak cvičíme, lymfatický systém vylúči nazbierané toxíny v priebehu 1 hodiny. Ak necvičíme, cyklus trvá 24 hodín.

Svalová námaha nám dá energiu, zlepší naše sebavedomie, spôsobí chudnutie, zlepší trávenie, mozog dostane viac kyslíka a zlepší sa prietok krvi, takže sa nám zlepší pamäť, koncentrácia a rýchlosť reakcií.

Ranné cvičenie zvyšuje rapídne energiu na celý deň a rozbehne tráviaci systém. Cvičí sa len zľahka - jóga, chôdza, krátky beh, rozcvička. Tažké cvičenia nie sú vhodné - svaly a šľachy nie sú ráno dostatočne silné.

Cvičiť treba každý deň. Minimálne 3 krát do týždňa treba cvičiť aeróbne (beh, aerobic, tenis), 45 min, so spotením (potením sa telo detoxikuje). Zvyšné dni treba robiť doplnkové cvičenia (jóga, strečing, plávanie, bicyklovanie).

Necvičíme, aby sme sa zničili! Ak začíname s cvičením, cvičíme len každý druhý deň. Ak cvičíme intenzívne, treba dať telu čas na zotavenie. Svaly sú po cvičení plne kyseliny mliečnej, takže treba piť veľa alkalickej vody na detoxikáciu a zabráneniu svalovej horúčke. Krátko po cvičení treba jesť - svaly potrebujú karbohydráty (zelenina) a proteiny (ryby, strukoviny) na opravu namáhaných svalových tkanív.

Ak nie sme schopní cvičiť, treba vyhladať lymfatického maséra a dopriať si lymfatickú masáž 2 krát do týždňa.

AK SME CHORÍ (chrípka, nádcha, angína, nevolnosť) - cvičí sa len veľmi zľahka (ľahky aerobik, jóga alebo tanec). Lymfatický systém sa musí pohybovať, ale nesmie sa zvýšiť kyselina v organizme ťažkým cvičením.

 

10 Zahrievanie sa

Keď sa telo zohreje, dochádza k "roztápaniu" tukových buniek a uvoľňovaniu kyselín uložených v týchto bunkách - tuk sa ľahšie uvoľňuje pri vyššej teplote tela - výborne pôsobí sauna alebo aj horúci kúpel (cca 40 stupňov) - pridať 1/4 šálky sódy bikarbóny a 1/2 šálky morskej soli.

Horúca krv tiež čistí cievy od uloženého cholesterolu (rovnaký efekt ako má horúca voda na mastný tanier).

Pozor: ak len začíname meniť životný štýl, netreba si dávať extrémne teplý kúpel, dlhý čas v saune, prechod zo sauny do studeného bazéna, dlhé aeróbne cvičenie - všetko predstavuje námahu pre srdce.

AK SME CHORÍ (chrípka, nádcha, angína, nevolnosť) - Môj spôsob boja s nádchou: Cítim, že na mňa ide nádcha - cítim sa čudne, cítim napätie v svaloch, cítim vlny tepla a chladu. Zredukujem jedenie na minimum. Jem len keď som veľmi hladný a len zeleninu. Pijem vodu so sódou bikarbónou - toľko koľko len zvládnem (3 litre sú minimum). Pijem veľa bylinkových čajov - mäta pieporná, kamilky. Večer pred spaním zapijem Aspirín horúcou vodou, urobím si horúci kúpeľ so sódou bikarbónou a morskou soľou. Idem spať, potím sa a ráno som bez nádchy.

 

Choroby a symptómy z kyseliny:
Počiatočné symptómy

· Akné
· Nervozita
· Bolesti v svaloch a kĺboch
· Studené ruky a chodidlá
· Závraty
· Málo energie
· Alergie z jedla
· Hyperaktivita
· Záchvaty paniky
· Menštruačné bolesti, kŕče, úzkosť, depresie
· Nízka sexuálna energia
· Zadržiavanie vody v tele (opuchnutie nôh a rúk)
· Pálenie záhy
· Hnačka
· Zápcha
· Horúci, alebo silne zapáchajúci moč
· Mierne bolesti hlavy
· Zrýchlený dych
· Zrýchlené, alebo nepravidelné búchanie srdca
· Biely jazyk
· Ťažké vstávanie ráno
· Hlieny, upchatý nos
· Kovová chuť v ústach

Stredne pokrocile symptomy

· Opary (Herpes I & II)
· Depresie
· Strata pamäte
· Strata koncentrácie
· Migrény
· Nespavosť
· Narušené vnímanie - čuch, chuť, zrak, sluch
· Astma
· Bronchitída
· Senná nádcha
· Bolesti uší
· Koprivka
· Opuchliny
· Vírusové infekcie (chrípka, nádcha)
· Bakteriálne infekcie (stafylokok, streptokok)
· Plesňové infekcie (kandida, vaginálna pleseň, pleseň medzi prstami na nohách)
· Impotencia
· Zápal močového mechúra a trubice
· Gastritída (žalúdočný katar)
· Zápal čriev (kolika)
· Intenzívne vypadávanie vlasov
· Psoriáza
· Zajakávanie sa
· Necitlivosť a brnenie v prstoch
· Zápal nosových dutín

Pokrocile symptomy

· Schizofrénia
· Poruchy učenia
· Skleróza multiplex
· Reuma
· Leukémia
· Tuberkulóza
· Rakovina
 

Predsa len si neodpustím pár faktov na tému fajčenie:

Rakovina pľúc má 85% úmrtnosť

Ničí zuby (vyvoláva určitý druh baktérie v ústach)

Spôsobuje problémy s otehotnením, potraty, poškodené deti

Niečo pre mužov - spôsobuje impotenciu

Niečo pre ženy - ničí tvár (predčasné stárnutie v dôsledku degenerácie kože)

Späť hore